Гергана Грънчарова: Съвременните технологии развиват у децата все по-голяма потребност от комуникации

Гергана Грънчарова 28 Окт. без коментари LeadersPlay-интерактивни-обучения-за-деца-финансова-грамотност-предприемачество-личностни-умения

От Ивелина Атанасова

собственик на Newtrend: Media – Marketing – Events и Digital KidZ

 

DigitalKidZ‬ е инициатива, която насърчава възпитанието на технологиите сред децата. В рамките на форум, творчески работилници за деца и изложение, Digital KidZ преплита практиката, теорията и играта и цели да запознае деца, родители и учители с рисковете, пред които са изправени подрастващите в интернет, да ги насърчи да използват технологиите като извор на възможности, средство за общуване и обучение, инструмент за развиване уменията на децата в перспектива. 

LeadersPlay e официален партньор на събитията и организира творчески работилници за деца – между 7 и 12 години, които стимулират фантазията и креативността на децата и в същото време, докато се забавляват, те неусетно ще се учат да разпределят материали, роли и задачи, да представят идеи, да комуникират ефективно, да работят в екип и да изявяват лидерските си качества.

Вижте за какво си поговориха Ивелина и Гергана относно дигиталните деца, младежкото предприемачество и технологиите тук.

финансова-грамотност-за-деца

Отговорите на останалите въпроси:  

  • Имаш ли конкретни препоръки, които родителите могат да прилагат у дома, за да доразвиват умения и заложби за работа в екип, комуникация и лидерство сред децата си?
  • Темата за младежкото предприемачество става все по-актуална, на каква възраст следва да започне финансовото образование сред децата?
  • Възможно ли е да се развива предприемачество по смисъла на американската икономика в България предвид по-скоро теоретичното образование, което придобиват децата ни?

можете да прочетете тук.