Курс по финансова грамотност за деца – старт 01.10

Гергана Грънчарова 13 Сеп. без коментари курс по финансова грамотност за деца

Ако вие сте родител и първата ви мисъл, когато чуете за финансово ограмотяване още в училищна възраст, не е “материализъм”, то този курс е точно за вашето дете!

Кога беше последният път, когато разговаряхте с детето си за семейния бюджет?

Кога за последно намерихте време да обясните на детето си, че банките не просто ти дават пари, когато искаш да си купиш нещо?

Ами дебитните и кредитните карти? Дали банкоматите пускат неограничен брой банкноти всеки път, когато приближим картата си до тях?

Кога за последен път детето ви реши да спести пари, а не да си купи вредна храна?

Не беше скоро, нали?

От днес имате възможност да запишете детето си в интерактивно и много забавно обучение по финансова грамотност, базирано изцяло на игри и симулации. Продължителността на курса е 24 астрономически часа и ще се провежда 12 последователни седмици в събота от 14:00 до 16:00 часа на адрес: гр. София, Зона Б5, ул. „Партений Нишавски“, Бизнес център „Blue palace“ (непосредствено до Mall of Sofia). Обучението е подходящо за деца между 10 и 13 години.

За записване и повече информация, не се колебайте да ни потърсите на тел. 0887 43 33 23 или да ни пишете на e-mail: office@leadersplay.com.

Също така можете да получите пълна информация за курса тук.

Каква ще бъде програмата на курса по финансова грамотност?

1. История на парите
2. Разграничение “богат – беден”
3. Приходи и разходи
4. Спестяване на пари
5. Личен бюджет
6. Семеен бюджет
7. Инвестиране на пари
8. Инвестиране на пари
9. Отношения с банките
10. Данъци

Какво представляват занятията, включени в курса?

Всяко занятие по финансова грамотност е изградено от три части – (1) отворена дискусия по темата за деня, в която преподавателският екип насърчава участието на всяко дете в споделянето на мислите, познанията и идеите му; (2) отборна игра, която цели да развие в подрастващите, увереност, умения за работа в екип, ефективна комуникация, презентационни умения, толерантност, творческо мислене, възможност за вземане на навременни решения, аналитично мислене, лидерство и други; (3) представяне на завършените задачи от екипите и обобщение на добрите практики, усвоени по време на занятието.

Часовете по финансова грамотност са базирани изцяло на игри и симулации и са изключително забавни и вдъхновяващи за децата.

Колко струва обучението и докога можете да запишете детето си?

Цената на курса е 399 лева и може да бъде заплатена наведнъж или на две вноски. Записването се осъществява до 27 септември.

Искам да запиша детето си!

За записване и повече информация, не се колебайте да ни потърсите на тел. 0887 43 33 23 или да ни пишете на e-mail: office@leadersplay.com