Лятна академия по предприемачество и програмиране

Гергана Грънчарова 19 Апр. без коментари Лятна академия по предприемачество и програмиране

 

Вие сте родител и смятате, че предприемачеството е не просто измислянето и реализирането на успешна бизнес идея, а целият процес по изграждане на личностни компетенции като: ефективна комуникация, творчество, работа в екип, съобразителност и целеустременост? 

Вие сте родител и не се страхувате от новите технологии, а искате да насърчите детето си да ги използва разумно? 

Отговорът ви е “да”? Е, тогава лятната ни академия  е точно за вашето дете. 

Замисляли ли сте се в каква степен програмирането и предприемачеството развиват аналитичното мислене на децата? 

Искали ли сте да запишете детето си на подобен тип обучения по време на учебната година? 

Не му е останало време, нали? 

Предлагаме ви нещо ново, забавно и различно, което е съобразено изцяло с възрастта на вашето дете. 

На 04.07 стартира целодневната ни юлска академия, която ще се провежда от понеделник до петък в гр. София, ул. “Тинтява“ 15-17, в сградата на Software University от 09:00 до 18:00 часа

Активностите, включени в академията, са разпределени по следния начин: 

09:00 – 10:30 – игри за комуникация и презентационни умения
10:30 – 12:30 – спорт 
12:30 – 13:30 – обедна почивка 
13:30 – 15:30 – предприемачество 
15:30 – 16:00 – кратка почивка 
16:00 – 18:00 – програмиране 

По време на занятията по предприемачество децата ще имат възможността да работят по цялостен проект и забавлявайки се – чрез различни отборни игри и симулации, да придобият увереност в себе си и в собствените си идеи. 

През седмиците – 04.07 – 08.07, 18.07 – 22.07, преподавателският екип ще въведе децата в предприемаческото мислене, като ще работи по изграждането на достатъчно голям набор от личностни компетенции, които способстват за успешното разбиране на света, който ги заобикаля, и ги превръща в мислещи и активни членове на обществото. 

Сред най-важните умения, които децата ще придобият по време на занятията по предприемачество, са: работа в екип, презентационни умения, разпределяне на роли, време, задачи и материали, ефективна комуникация и аналитично мислене. 

В процеса на работа децата ще създават различни проекти по екипи, преминавайки през няколко големи стратегически игри и накрая на обучението ще изготвят свой собствен проект, в който ще включва всичко, което са научили на занятията. 

Основният фокус на седмиците – 11.07 – 15.07, 25.07 – 29.07, е изграждането и обогатяването на финансовата грамотност на децата. Тези седмици ще се различават от другите две по това, че проектите, които децата изготвят ще бъдат финансово обосновани. По време на занятията ще си поговорим и за приходи, разходи, личен бюджет, спестяване и ефективно управление на джобните. 

През седмиците – 04.07 – 08.07, 11.07 – 15.07 ще поставим основите на алгоритмичното мислене с различни игри. Ще се научим как да разделим една голяма задача на по-малки и как да проследим изпълнението. Алгоритмичното мислене е в основата на много ежедневни дейности. Всички процеси в производствените фабрики се изпълняват по определен алгоритъм. Приложенията, които се създават от програмистите също са написани на база на определен алгоритъм

През седмиците – 18.07 – 22.07, 25.07 – 29.07 ще научим как се създават електронни изображения. Ще покажем какво е пиксел и как се използва от електронните устройства за представяне на визуална информация. Ще рисуваме и чертаем фигури и ще ги оцветяваме в различни цветове.

За движението на вашите деца – ще отговарят нашите приятели от FitKids. Те ще предложат разнообразна програма от упражнения и игри, включващи различни популярни спортове като волейбол, баскетбол, бейзбол, футбол, хокей, голф и други, която има за цел да развие физическа култура на децата и да ги запознае със здравословния начин на живот в приятна и безопасна среда. 

Включени са подходящи за всяка възраст упражнения, които увеличават силата, баланса, гъвкавостта и координацията в процеса на растеж, като в същото време се усъвършенстват уменията за слушане, задържане на вниманието и способността да се следват напътствия. 

Академията може да бъде записвана по един от следните начини:

• Седмично – 229* лева
• Пакет от две седмици – 419* лева 

*В таксата са включени всички занимания, обяд, следобеден плод и вода. Такси от личностен характер се покриват от родителите. 

За повече информация и записване: тел. 0887433323 или e-mail: office@leadersplay.com и тел. 089 224 1109 или e-mail: kids@softuni.bg

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация!