Лятна академия по предприемачество, роботика и анимация

Гергана Грънчарова 05 май без коментари Лятна академия по предприемачество, социални умения, роботика, дигитално рисуване, анимация и карате

Скъпи родители, вече имате възможност да запишете децата си в Специалната ни юлска лятна академия по предприемачество, роботика, дигитално рисуване и анимация. Занятията са подходящи за деца между 9 и 12 години.

Академията ще се провежда всяка седмица от понеделник до петък между 09:00 и 18:00 часа на адрес: гр. София, ул. „Партений Нишавски“, Бизнес център „Blue palace“ (непосредствено до Mall of Sofia).

За записване и повече информация, не се колебайте да ни потърсите на тел. 0887 43 33 23 или да ни пишете на e-mail: office@leadersplay.com

Академията може да бъде записвана по един от следните начини:

  • Седмично – 229* лева 
  • Пакет от две седмици – 429* лева 

*В таксата са включени всички занимания и необходими материали, 2 вида спорт, обяд и следобедна закуска (плод). Такси от личностен характер се покриват от родителите. При записване на второ дете от семейството, можете да се възползвате от 30% отстъпка от втората такса.

 

Каква ще бъде програмата на лятната академия?

08:45 – 09:00 – събиране на групата

09:00 – 10:00 – уроци по карате с Shiro Dojo Ronin 11 

10:00 – 12:00 – анимация и дигитално рисуване с Боряна Кръстева 

12:00 – 13:00 – обедна почивка с включен обяд

13:00 – 15:30 – роботика с Robopartans

15:30 – 15:45 – следобедна почивка с включен плод

15:45 – 17:00 – социални умения и предприемачество с LeadersPlay

17:00 – 18:00 – физически упражнения за обща кондиция 

 

Какво представляват занятията, включени в лятната академия?

  • Предприемачество и социални умения

По време на занятията по предприемачество и социални умения ще запознаем децата с поставянето и постигането на цели, разликите между умения и качества и какво представлява компетенцията “предприемчивост”. Ще си поговорим за това кои хора са предприемачи, с какво се занимават и кое е това нещо, което прави някои от тях успешни. Децата ще имат възможността да изградят пет цялостни проекта под формата на собствени компании, като ще преминават през различни етапи – измисляне и създаване на продукт, определяне на целева група, поставяне на крайна цена, избор на екип, създаване на собствени реклами и боравене с финансови средства.

Обученията, изградени от екипа на LeadersPlay, са базирани изцяло на игрови модели, което позволява на преподавателския екип да запознае в дълбочина децата със сложните на пръв поглед тематики, докато те искрено се забавляват, прилагайки на практика наученото под формата на различни игри и симулации. Освен че ще се забавляваме изключително много по време на занятията, децата ще придобият и ключови личностни умения като: работа в екип, ефективна комуникация, презентационни умения, творческо мислене и лидерство.

  • Роботика

По време на занятията по роботика децата ще работят с Лего и ще усвояват познаването на сензорите за допир, за светлина, за разстояние и за звук, ще овладяват основните конструкции с два до три мотора и ще работят с основните програмни конструкции: условие, цикъл, инструкции – за движение, за изчакване на определено условие. Освен основни умения по роботика, занятията на Robopartans, ще развият в децата и личностни умения като креативност и аналитично мислене

  • Анимация и дигитално рисуване

По време на занятията по анимация и дигитално рисуване децата ще бъдат запознати с творчеството на 5 водещи художника, създали собствени изобразителни стилове, оказали влияние върху съвременния дизайн. Подрастващите ще бъдат запознати и със съставните елементи на всеки стил и основните изобразителни техники в GIMP, които им съответстват. Към средата на седмицата децата ще имат възможност да приложат наученото, създавайки свои малки авторски проекти, а след края на занятията ще разполагат с първоначалното знание как да използват инструментите за дигитално рисуване в самостоятелни занимания у дома. Часовете по анимация и дигитално рисуване са изградени на базата на игри и по време на тях децата отново ще работят по екипи.

  • Карате

Тренировките по карате са подходящи както за децата, които нямат никакъв опит с този спорт, така и за тези от тях, които го тренират или са го тренирали преди. Заниманията ще спомогнат за поддържането на добра физическа форма и ще запознаят подрастващите с идеите и начина на живот на източните общества. Децата, практикуващи бойни изкуства, придобиват навици за активен начин на живот, движение, спорт, подобряват дисциплината си, справят се по-лесно с предизвикателствата в училище, не са агресивни, не предизвикват конфликти. Карате е един от успешните начини да се погрижим едновременно за духа и тялото им.

  • Обща физическа подготовка

Като завършек на деня, децата ще могат да се възползват и от разнообразна програма от упражнения и игри, която ще развие общата им физическа култура и ще ги запознае със здравословния начин на живот.

 

Колко струва обучението и докога можете да запишете детето си?

Цената за петдневна лятнака адемия е 229 лева, a за десетдневна – 429 лева. В таксата са включени всички занимания, обяд и следобеден плод. Записването се осъществява до 16 юни.

 

Искам да запиша детето си в Лятната академия!

За записване и повече информация, не се колебайте да ни потърсите на тел. 0887 43 33 23 или да ни пишете на e-mail: office@leadersplay.com