+359 887 433 323

office@leadersplay.com

Юрий Попов, Съосновател & CTO

Юрий Попов е съдружник, технически ръководител и главен експерт по разработката на игри в LeadersPlay. Юрий е бакалавър по "Компютърни системи и технологии" към Техническия университет в град София. Има над десетгодишен опит в разработването на компютърни игри и софтуер. От октомври 2014 г. до юли 2015 г. работи като водещ разработчик на игри с 3Д анимация в Дубай, като за това време изгражда сам една мобилна игри и една интерактивна книга за обучения на деца. През 2014 и 2016 г. Юрий взема участие и в световното състезание за разработване на игри Global Game Jam, на което през 2014 г. се класира на второ място, а през 2016 г. на трето място за град София.

Юрий Попов е отличен като един от младите българи под 40 години, които са истинско вдъхновение за обществото в наградите на Дарик радио “40 до 40”.

Юрий Попов е и съосновател на Incineration Productions - най-бързо развиващото се независимо студио за разработка на видео игри, включително и такива за виртуална реалност, в България. Компанията създава свои собствени видео игри, както и си партнира с международни корпорации в разработката на различни софтуерни продукти, които представляват световни иновации.

Email бюлетин

Абонирайте се за нашия имейл бюлетин, за да получавате първи актуална информация и специални условия за закупуване на нашите продукти и / или за участие в нашите обучения, събития и инициативи.
Без спам - единствено полезна информация.

Абонирай ме